28 Temmuz 2009 Salı

özel üniversiteleri denetleyen yok mu?

Üniversiteyi bitireli çok oldu, bizim dönemimizde henüz özel üniversiteler yoktu, bu nedenle özel üniversitelerle ortaya çıkacak avantajları veya dezavantajları bir öğrenci olarak değerlendirme fırsatımız da olmadı.
ancak dışarıdan gördüğüm kadarıyla ilk dönemler özel üni. ler bizim dönemimizde iyice köhnemiş devlet üniversitelerine sıkı bir rakip olarak başlamıştı. Yani bilgi, sabancı koç kadrolarına oldukça iyi hocaları alarak, dünyadaki diğer üniversitelerle bağlarını sıkı tutarak taze bir nefes gibi geldiler.
ancak anladığım kadarıyla iş çığrından çıkmış. Ortalık ismini bile bilmediğimiz üniversitelerle dolup taşıyor, bunların isimlerini ancak birer ikişer sayfa verdikleri ilanlardan tanıyabiliyoruz.
neyse bu bir girizgahtı benim derdim şu ki, bazı üniversiteler resmen eğitimden uzak soygunculuk yapıyor, ve bunlara kimse bir şey demiyor.
küçük bir kuzenim nerden bulduysa Aydın Üniversitesini kazanmış. Hayatta duymamıştım ismini, keşke duysaymışım en azından paranı sokağa atma derdim.
Bu üniversite, aldığı milyarlarca yıllık ücreti yetmiyormuş gibi , hazırlıkta öğrencilere bilgisayar prgramı kitap gibi bir sürü şeyi zorunlu olarak para karşılığı verdi. Sanırım 1 milyar kadar pğarayı cebe indirdi.
bir sene üniversite mi yoksa uyduruk kurs mu olduğu belli olmayan bir hazırlık anlayışıyla çoğu kez dersleri laga lugayla geçiren bir ingilizce öğretimi verdikten sonra bir de üstüne üstelik öğrencilerin yarısından çoğunu sınıfta bıraktı. Mesele öğrencileri yaz okuluna getirerek biraz daha para kapmak.
Bir sene bu öğrencilerden milyarlarca para alarak nasıl bir ingilizce öğrettiklerini bilmiyorum, bir ortaokul öğrencisinin seviyesinde çünkü öğrettikleri ingilizce. Bir tane yabancı hoca yok, çocukları bir yurtdışına gönderelim konuşmalarını açalım yok, hiç bir şey yok....
zaten ülkede eğitim kalitesi yoktu, şimdi bir de paralı kalitesizlikle karşı karşıyayız.
Umarım Aydın üniversitesi yetkilileri bu sayfayı görür ve imajlarını düzeltmek için ve adları soyguncuya çıkmadan önce kendilerine bir çeki düzen verirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder