18 Temmuz 2009 Cumartesi

Çaktırmadan değiştirmek

Bir toplumun değer yargılarını değiştirmek zaman alır, bir değeri alıp, yerine hemen yenisini koyamazsınız. Bunu yavaş yavaş, alıştıra alıştıra, uzun zamana yayarak yapmak gerekir. Değer yargılarını değiştirmede, anormal olan unsurları normalleştirmede medya ve Tv dizileri şüphesiz en iyi araçtır.

Şimdi biz tüm Türkiye, cümbür cemaat her gün televizyonun karşısına geçip, yeni derslerimizi, yeni değerlerimizi öğreniyoruz. Son 1-2 yıldır gözlemliyorum ki, çoğu dizilerde illa ki bir gay karakter mevcut. Bu gay karakterler de genelde sevimli ve olumlu kişilik olarak lanse ediliyor.80 li yıllarda Türk filmlerinde din adamları, imamlar nasıl sevimsiz, itici tiplemeler ile canlandırılıp, din adamları için kötü intiba kazandırılmak isteniyorsa, şimdi de tam tersi bu tür ahlaksız kişiler için bir normalleştirme, kanıksatma gayretinde olunduğunu gözlemliyorum.

Şahsen bu dizileri izlemediğim gibi, çocuklarıma da izletmiyorum. Ahlaksızlığın diz boyu olduğu tv dünyasında, ha bire gözümüze gözümüze sokulmaya çalışılan gay karakterlere hayır diyorum!

1 yorum:

  1. Petunya ilk yazın hayırlı olsun. Çok doğru bir konuya el atmışsın. Malesef bahsettiğin şey sadece dizilerde, filmlerde değil, bizzat gerçekte hayatta da yapılmaya çalışılıyor. Örneğin Cemil İpekçi'nin Ak Parti iktidarında söylemleri ve açıklamalarıyla baş tacı edilmesi gibi.

    YanıtlaSil