21 Temmuz 2010 Çarşamba

Merhamet etmeyene, Allah de merhamet etmez!

Mahallemde yaşadığım bir olay çok üzdü geçen hafta beni. Mahalledeki çocuklar 5 tane yavru kediden bahsetti. Önce bakmak istemedim ama dayanamadım. Annesi kayıp komşular atmış dediler. Gittim baktım gözleri açılmamış yeni doğmuş 5 yavru. Yaşamazlar annesiz diye annesini aradım. Sora sora buldum ama anne yavruları istemedi. Ama bir ihtimal deyip bir kutu içinde yakınına bıraktım. Sabah tekrar kontrol ettiğimde yaşıyorlardı. Heralde bakıyor dedim. Ancak akşam geldiğimde yavruları kaldırımın bir köşesine fırlatılmış buldum. Yerde sürünüyorlardı. baktım ikisi çoktan ölmüştü:(( diğerleri de kötüydü. Annelerini ikna etmeye çalıştım ama nafile. Yaşamayacaklarını biliyordum ama yine de denemek istedim. Eve getirip şırınga ile beslemeye çalıştım. İki tanesi fazla dayanmadı. Yarım saat içinde öldü:(( Üçüncüsü daha fazla dayandı ama bu süre içinde çok acı çekti. Veterinere de sormuştum tabi en başından, O da annesiz yaşamaz demişti.

İşin en acı tarafı ise insanların ne kadar acımasız olabileceğini bir kere daha gördüm. Karşıdaki komşunun penceresinden girip evine doğurmuş kedi. O da daha kedi doğumunu tamamlamadan, yavrularını yalamadan atmış yavruları. Sonra da mahallenin çocuklarının elinde oyuncak olmuş garibanlar. Tabi anne soğumuş yavrularından. Daha doğrusu o yavrularını hala o evde sanıyordu:((( Ama yavrularını yaklaştırdığımda tanımıyordu. Bunu yapan acımasız teyzemiz ertesi gün bana yavruları sorma cesaretini de gösterdi. O yapmacık üzülme ifadesini görmeliydiniz. Dişlerimi sıktım ve uzaklaştım oradan. Bir de bana demez mi anneleri bizim kapının önüne gelmiş yavruları aramış. Gönül diyor.... Neyse Rabbim bilir işini.


NOT: lütfen bu sıcak yaz günlerinde sokağınızdaki uygun köşelere bir kap su koyun. Sadece kediler ve köpekler değil, kuşlar da faydalansın.







8 yorum:

  1. Acımasızlık ancak bu kadar olur. Bu tür olayları duyunca insanlığımdan utanıyorum. O vicdansız kadın belki de annedir, yazıklar olsun! Yavruları acımasızca atıp ziyan olmalarına neden olmuş, kendi çocuklarına bir şey olsa ne yapardı? Böylelerinin sonları pek de iyi olmuyor. Allah'a havale ediyorum.

    Su ile ilgili uyarınız için çok teşekkürler. çok yerinde bir uyarı.

    YanıtlaSil
  2. üüüüfff
    midem bulandı.
    :(

    YanıtlaSil
  3. şimdi benim sevgilimin evine de kedi doğurmuştu.. 3 saat falan bekledik,sonra bahçeye koyduk annesiyşe yavrulaırnı. Annesi tek tek taşıdı başka bir yere onları...
    Yani tabi komşunuzun biraz beklemesi gerekiodu hayvan doğurduktan sonra

    YanıtlaSil
  4. Çok üzüldüm :(
    Yazık ya...
    Hayvan beslemek zor iş gerçekten; ama keşke bekleseymiş o teyze... :(

    YanıtlaSil
  5. Yazık ya kıyamam ben onlara neticede onlarda bir can taşıyor.Hem de savunmasız,gariban:(:(

    Bende sokakta bi hasta kedi görmüştüm hiç aklımdan çıkmaz resmen insan gibi öksürüyordu çokk hastaydı içi dışına çıkacak sandım çekindim yaklaşmaya:(:( yazık:(

    YanıtlaSil
  6. Yaptığımız yardımları karşılık beklemeden yaptığımız sürece gerçek insan oluruz.Bedava peyniri farenin kapanına değil sokağa bıraktığımızda insani bir davrnış sergilemiş oluruz.Gözünü açmaktan aciz bir yavruya merhamet etmekte ayrı bir yürek ister.Lojmanda sokak köpeğine veteriner çağırdım.Yaralarını sardım ilacını verdim.Kendime alacağım elbiseden vazgeçip bayat ekmek torbalarını eve taşıdım.Lojmandan birileri köpeğin doğurmasından ve havlamasından rahatsız oldukları için yarısını çuvala koyup attılar yarısını zehirlediler bana kızanlarda köpeklerin kafalarına kürekle vurdular.Ey Allahım bu gaddar insanlara bir dur de!

    YanıtlaSil
  7. Hayvanlarda ebedi alemde kullardan hakkını alacak.
    Zulm her canlı için bedel anlamı taşır.
    Herkes bir bedel ödeyecek
    ve herkes yaptığı iyiliğin karşılığını alacak...

    YanıtlaSil
  8. Eşim bana bir gün hastalk kapacaksın diyor ve genelde böyle kediler köpekler de hep beni buluyor. Her sene bir köpek kesin kapıya gelir ve gitmez bir dahabu senede kocaman bir golden var kapımda günde 3 kere koca tencere makarna yiyor eve yemek yapamaz oldum ona yemek yapmaktan :).
    Bu anlattığın gibi olayları 100 kere falan yaşamışımdır ilk önce bu insanlarla kavga ediyordum ama artık acıyorum düşünsene bir insan merhabetssiz kötü duygular içinde nasıl yaşar yazık onlara da hayat neden onları kötü yapmış ki bir insan merhamet duygusunu kaybettiyse kalbinin büyük kısmını kin kaplamış olmalı herneyse hayvanlar ve çocuklar konu oldumu susmam ben sevgiler. Yavrucuklar cennette bir kum tanesi olmuşlar diye bak yaşasalar çok daha acı bir hayat yaşayacaklardı belli:((((

    YanıtlaSil