21 Mayıs 2010 Cuma

Turkcell'lilerden Turkcell'e isyan...

Turkcell'in uzun zamandır dönen reklamının sloganı "turkcell'den turkcell'liye teşekkürler". Bu sloganın sebebi Alo paket adı altında daha uygun fiyata daha uzun süre konuşma paketlerine daha fazla dakika diye algılıyoruz. Ancak bilinçli tüketiciyseniz ve biraz ince eleyip sık dokuyorsanız bunun öyle olmadığını farkediyorsunuz. Ben de bu paketlerden birini kullanıyordum ve faturamın fazla kabarmasından dolayı zaten değiştirmeyi düşündüğüm paketi bu vesileyle değiştirmek için internete girdim. Ve biraz incelediğimde bunun hiç de öyle slogandaki gibi teşekkür hediyesi olmadığını aksine son zamanlarda yaptıkları zammı perdelemenin bir yolu olduğunu gördüm. Zira bu hediyeleri verirken aynı zamanda paketlerin fiyatlarına da zam yapılmış. Yani daha ucuza konuşacağımızı zannederken elimize gelen fatura ile aklımız başımıza gelecek.
Yukarıda paketlerin eski fiyatları, alt tarafta da yeni fiyatları var. Paket başına 6 TL zam yapılmış. Bir de bunu hediye diye yutturmaya çalışıyorlar. Bir kaç ay sonra da bu hediyeler verilmeyecek. Ama tabi ki fiyatlar aynı kalacak. Zaten sürekli haber vermeden zam yapılıyor. Bu yüzden bir çok dava açıldı. Ancak buna rağmen ( sanırım cezai yaptırımların yeterli olmamasından) şirket istediğini yapmaya devam ediyor.
Ayrıca yakınlarımdan ve çevreden bir çok kişiden duyduğum kadarıyla paketlerindeki dakikalar bitmediği halde, faturalarının çok fazla gelmesinden bahsediliyor. Sanki paket aşımı olmuş ve ücretlendirilmiş gibi. Zaten kağıt israfı olmasın diye faturulardan da vazgeçtik ama detaylı faturaları takip etmek de zorlaştı. çok büyük meblağlar olmayınca da çoğu kişi arkasını aramıyor.
Sonuç olarak bu tür problemler şahısların ufak tefek davalarıyla çözülecek gibi değil. Bunların devlet tarafından daha iyi denetlenmesi ve vatandaşın hakkının daha iyi aranması gerekiyor.
Bir de sabit telefon meselesi var. Özelleştirmeye karşı değilim ama özelleşen kurumların da halkı daha fazla sömürmesine karşıyım. Cep telefonu lüks tüketim olarak düşünülse bile sabit telefon öyle değil. Dünyada telefonu bu kadar pahalı kullanan kaç ülke vardır acaba? Hiç Alo demeden sadece kablo bağlı diye 17 TL ödeyen kaç ülke vardır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder