14 Nisan 2010 Çarşamba

Papatyalar Nereye Kayboluyor?

Birkaç gündür dikkatimi çekiyor, bir arkadaşım da geçenlerde şikayetleniyordu. Belki şu bahar günlerinde çok romantik bir tepki gibi görünebilir ama, yaşadığımız hayat bu kadar plastik kokarken, evle iş arasında bitmemecesine bir mekik dokurken  belki zaman zaman gözümüze çarpıp bizi bir anlık bile olsa mutlu edebilen sarı beyaz papatyaların bir bir gözümün önünden yok edilmesi çok canımı sıkmaya başladı. Bir farkındalık yaratmak lazım belki. Kır çiçeklerimiz şu aralar Park ve Bahçeler müdürlüğü ya da her ne ise görevli birimlerin ismi işte onlar tarafından şehri güzelleştiriyorum bahanesiyle bir bir biçilip yok ediliyor. Şehrin her yerine hazır gibi serilen  yapay çimler asıllarının yerini alıyor. Boğazın sırtlarını  süsleyen papatyalar acımasız çim biçme bakineleri ile tırpanlanıp, yoz tepelere dönüştürülüyor alanlar. Sizin de dikkatinizi çekti mi? Ya da  sizce bu yapılan şık mı? Kimin  umurunda peki?  Bir şey yapmalı....

2 yorum:

  1. Her yere lale ekip düzgün bir görüntü oluşturmaları gzl görünebilir fakat bende yazınıza hak veriyorum Bursa da yaşıyorum aynı şey her yerde oluyor... Papatya en sevdiğim çiçek karşıdan bile görsem yüzümde kocaman bir gülümseme oluşturur :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle aynı görüşteyiz. Doğal dokuyu bozarak geçici güzellikler oluşturmak doğanın mantığına aykırı bir göz boyamadan ibaret. Zaten her şeyin yapayı ile çevrili yaşam alanlarına mahkum edidiğimiz gerçeğini geç farkediyoruz. Yani iş işten geçmiş oluyor.

    YanıtlaSil