28 Kasım 2009 Cumartesi

İşkenceyle Kurban!

Bu akşam bir haber seyrettim. Her bayram olduğu gibi klasik boğa firarlarından biri sanıyorsunuz önce...
Ama sonra nasıl tepki göstereceğinizi şaşıyorsunuz...
Sadece beddua ederek yüreğinizi serinletmeye çalışıyorsunuz...
Ama yetmiyor, ah keşke elime geçseydi şu adam diyorsunuz...
Sonra neden çevredekiler sizin hislerinize tercüman olmamış diye daha da yanıyor içiniz...
ATV sansürleyerek verdi haberi. Verilmesi gerektiği gibi. "Dine de sığmıyor, insanlığa da" başlığıyla. Evet öyle! TGRT Haber daha sansürsüz verdi. Yukarıdaki hislerim beşe katladı. Hiç vakit kaybetmeden yazmak istedim. Belki bir yerlerden sesimi duyarlar da o kasap bozuntusu hakkında işlem başlatılır diye...
Olay Şanlıurfa'da geçiyor. Kaçan bir boğa güçlükle yakalanıyor ve bir iple elektrik direğine bağlanıyor. Buraya kadar her şey normal. Sonra kasap show yapmaya başlıyor. Adeta dans eder gibi boğanın etrafında dönüyor ve elindeki bıçakla arka ayaklarına birer darbe vuruyor. Can havliyle kesik ayaklar üzerinde bir kere daha kaçmak istiyor boğa. Ancak boynundan bağlı, kaçması mümkün değil. Şovmen kasabımız tekrar sahneye çıkıyor ve son darbeyi vuruyor boğaya. Boğazına attığı bıçak darbesiyle yere yığılan boğa can çekişe çekişe ölüyor.
İnsanlar da sanki bir şov izliyormuş gibi izliyor olayı. Bir kaç cılız ses çıkıyor ama onlar da boğanın sahipleri ve polis memuru tarafından uzaklaştırılıyor. Kasap da habercilerin mikrofonlarına kahraman edasıyla yaptığının ne kadar doğru olduğunu anlatıyor.
Öncelikle boğanın sahiplerine sesleniyorum. Kurbanınız kurban değil. Zira kurban edilecek hayvanın hiçbir sakatlığının ve eksiğinin olmaması lazım. İçiniz elverirse o mundar ettiğiniz hayvanın etiyle ziyafet çekersiniz kendinize. Baş köşeye de kasabı oturtun, kahramanınız ne de olsa...
VEEE yetkililere sesleniyorum. Bu adamın bir ceza alması lazım. Bana kalsa hayvana yaptıklarının aynısının yapılması gerekiyor. Ancak hukuk sistemimizde böyle bir ceza olmasa gerek. O zaman en uygun ceza ne ise o verilmeli. Öyle ki, bir kişi daha buna cesaret edememeli.

3 yorum:

  1. hayvanlar.. şerefsizler... o et midelerin kurtlansın :@ çok sinirlendim..

    YanıtlaSil
  2. ben izlemedim haberi...

    kurban mı.. yoksa kasabın satmak için kestiği hayvan mı

    doğrusu olayın yanında pek ehemmiyeti yok ama..

    YanıtlaSil
  3. Kurbanlık büyükbaş hayvandı.

    YanıtlaSil