11 Ağustos 2009 Salı

O'nun Telefonu Var Güzel mi Güzel!

Konu cep telefonlarından açılmışken çok taktığım konulardan birine daha değinmek istiyorum. "Son model cep telefonu sahibi olmak". Sadece gençlerde değil bizim tüm toplumumuzda yaygın bir durum bu. Özelliklerinin %95'ini kullanmadıkları telefonlara dünyanın parasını yatırıyorlar sırf havaları olsun diye. 3G denen olayın daha adı bile yokken telefonları sattı bu ülkede. İphone denen telefon için kuyruklara girdi bu ülkenin insanları.
Hani paranız yoktu? Hani yaşam şartlarınız kötüydü? İki ayda bir yenisiyle nasıl değiştiriyorsun telefonunu? Kredi kartına taksiti bedava yapmıyorlar sanırım. Bir adamın üç aylık maaşını bir telefona nasıl yatırabiliyorsun bir çırpıda?
Televizyonlarda ne kadar zararlı olduğu anlatıldığı halde küçücük çocukların ellerinde bile cep telefonu var. Bir kaç görgüsüzün çocuğunun elinde var diye almak istemeyen anne babalar da ikna edemiyorlar çocuklarını...
Asıl facia ise GSM şirketlerinin yarış için başlattıkları birlerce mesaj gönderme hakkı ve konuşma kampanyaları. Hatta bir tanesi parmaklarınız ağrıyacak diye reklam yapmıştı marifetmiş gibi. Bir tornadan çıkmış gibi aynı saç kesimine, aynı giyim tarzına ve aynı garip Türkçe'ye sahip olan garip gençlik de bu mesaj haklarını kullanabilmek için adeta tuvalete bile cep telefonuyla gidiyorlar. Konuşma haklarını kullanabilmek için ise kulakları ısınana ağrıyana kadar konuşuyor insanlar. Hani bedava ya!

2 yorum:

  1. Ağzın bal yesin, desem :) tüm duygu ve düşüncelerime tercüman olmuşsun Asunaz. Aynen dediğin gibi, çocuklarıma sadece konuşulabilen bir telefon aldığım için benden kötü anne yok ! utanıyorlarmış efenim, ah neler neler. Tüm yazdıklarına katılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim desteğin için. Yazmayı unuttuğum bir nokta vardı onu da buradan ileteyim. Bu elinde bu lüks telefonlarla gezenler bir de utanmadan çağrı bırakıyorlar. Neymiş kontörleri yokmuş!

    YanıtlaSil